Factoring

Wat is factoring?

Factoring is het financieren van de gefactureerde omzet, waardoor u als bedrijf geen zorgen meer hebt over openstaande facturen. U hoeft niet meer te wachten op de betaling ervan.

In de meeste gevallen betalen we zelfs binnen 24 uur uit. Wij financieren de facturen voor en gaan aan de slag met het innen ervan. 

Minder zorgen om het debiteurenbeheer

Bij Cannock betalen we in de meeste gevallen de eerste 90% van het totaalbedrag aan ingediende facturen binnen 24 uur aan u uit. De overige 10% volgt, minus de overeengekomen fee, nadat de debiteur het volledige bedrag aan ons heeft voldaan. De percentages zijn variabel, omdat deze afhankelijk zijn van individuele wensen en behoeften.

 

Bovendien zorgt factoring ervoor dat je minder omkijken hebt naar de debiteurenadministratie. Wij bieden verschillende vormen van factoring aan. Van een full-service oplossing en kredietverzekering tot het overdragen van selectieve debiteuren.

Kosten factoring

Als vergoeding voor onze dienstverlening betaalt u gewoonlijk een provisie aan de factormaatschappij. Het gaat hierbij om een vast percentage (service fee) van de omzet, deze ligt gemiddeld tussen de 0,20% en 1,5%.

Kosten factoring

Hoe gaat Factoring in zijn werk?

Draag facturen over aan Cannock Factoring en beschik snel over geld. Het is ook mogelijk om debiteuren te verzekeren.

Wanneer de factuur voor geleverde goederen of diensten is opgesteld, wordt deze meteen elektronisch naar Cannock Factoring verzonden.

Stap 1: Overdragen factu(u)r(en)

Wanneer de factuur voor geleverde goederen of diensten is opgesteld, wordt deze meteen elektronisch naar Cannock Factoring verzonden.

Stap 2: Betaling factuur

Wij betalen snel, in de meeste gevallen binnen 24 uur en maximaal 90% van de factuurwaarde minus een factorfee.

Stap 3: Debiteurenbeheer

Wij nemen het beheer van de debiteur helemaal over. Als het nodig is nemen we contact op met klanten die te laat betalen. Dat doen wij op een zorgvuldige manier, met oog voor de onderlinge klantrelatie.

Stap 4: Debiteur betaalt

De debiteur betaalt het factuurbedrag rechtstreeks aan ons.

Stap 5: Betaling resterend bedrag

Zodra wij de betaling van de debiteur hebben ontvangen, maken we het resterende bedrag minus financieringskosten aan u over.

Vrijblijvend advies?

Hans Meijers, Accountmanager