Skip to the content

Bij Cannock bieden we verschillende mogelijkheden voor factoring aan. De kosten hiervoor bestaan uit een aantal onderdelen.

Zo worden de kosten voor factoring
bepaald

De factormaatschappij zorgt voor de voorfinanciering van (een percentage van) de openstaande facturen. In de meeste gevallen gaat het om maximaal 90%.

De maatschappij kan zelf de invulling van de aangeboden diensten bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld, naast de financiering, aan het overnemen van het debiteurenbeheer en debiteurenrisico. Kosten zijn daarom afhankelijk van de diensten die worden afgenomen. Daarnaast hebben de omzet, het aantal facturen, de factuurbedragen en de betalingstermijn invloed op de prijs die voor factoring betaald moet worden.

 

Vrijblijvend advies?

Doe de gratis factorscan en onze specialist neemt zo snel mogelijk contact op.

Kosten factoring bij Cannock​

Cannock is graag transparant over de kosten voor factoringdiensten. Omdat geen onderneming hetzelfde is bekijken we altijd per situatie welke diensten hier het beste bij passen.

Als vergoeding voor de dienstverlening is het gebruikelijk om een provisie aan de factormaatschappij te betalen. Het gaat hierbij om een vast percentage van de omzet (service fee), dat ligt tussen de circa 0,20% en 1,5%. Het exacte provisiebedrag is verder afhankelijk van de werkzaamheden, totale omzet, het aantal facturen, het gemiddelde factuurbedrag en de hoeveelheid actieve debiteuren en gekozen factoringfaciliteit. Daarnaast brengt de factor je rente in rekening over het opgenomen deel van de kredietfaciliteit.

 

De factoringovereenkomst

In een factoringovereenkomst worden alle afspraken rondom de dienstverlening vastgelegd. Denk hierbij aan de vorm van factoring, het voorgefinancierde deel van een factuur en de kosten. Het eventueel overnemen van het debiteurenrisico wordt ook omschreven in deze overeenkomst. Wij vinden het belangrijk dat we afspraken maken die passen bij jullie financieringsbehoefte.

De kosten voor factoring zijn voor iedere ondernemer anders. Cannock is transparant over de opbouw van de kosten voor alle diensten. Deze leggen we duidelijk vast in een factoringovereenkomst. Wil je weten welke vorm van factoring voor jou geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wil je meer weten over factoring?

Credit Experience

Bij Cannock geloven we in een zo optimaal mogelijk ingericht proces, waarin geautomatiseerd wordt waar het kan en meer tijd is voor individueel maatwerk: een ultieme ‘Credit Experience’. Het werken met data gedreven flows en voorspellen van de volgende stappen in een proces, bespaart kosten. Maar het leidt bovenal tot het effectiever communiceren met klanten en tijdiger ingrijpen bij probleemgevallen.

Cannock ondersteunt organisaties met flexibele credit management oplossingen: van het uitvoeren van audits en het overnemen van het debiteurenbeheer tot het inzetten van tijdelijk personeel.

Neem contact op

Bel 088 - 11 68 100

Hans Meijers, Senior Accountmanager Factoring

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?